Matomo noscript

Affald og kredsløb | Vestforbrænding
Naturelab
Mellemtrin

Affald og kredsløb

Alle ved, man skal sortere affald. Men hvorfor? Det kan elever i 4.-6. klasse blive klogere på i Vestforbrændings udendørs undervisningsrum, NatureLab.

I NatureLab bliver eleverne klogere på, hvordan de ved at genanvende affald er med til at spare på naturens ressourcer og råstoffer. Eleverne får kendskab til nogle af naturens råstoffer, som vi bruger til at producere helt almindelige hverdagsting, som f.eks. en dåse, en t-shirt og et syltetøjsglas. Gennem konkrete øvelser arbejder eleverne både med tilblivelsen af produkter, samt hvordan materialer kan genanvendes og indgå som ressource i et kredsløb i stedet for at ende som affald. Herved bliver eleverne bevidste om, hvordan det at sortere sit affald er godt for naturen og miljøet på vores klode.

Nyt 5.000 kvadratmeter stort undervisningsrum

Forløbet foregår i vores nye 5.000 kvadratmeter store formidlingspark med fokus på genanvendelse og biodiversitet. Buske, træer, kvashegn, vilde blomster og højt græs danner en levende og inspirerende ramme om det nye udendørsforløb. Parken er inddelt i fem formidlingszoner, der hver repræsenterer et af materialerne glas, metal, plastik, træ og tekstil. Zonerne er indbyrdes forbundet af en junglebane, der er udført i de 5 materialer.

Forløbet varer 2 timer og 15 minutter inklusiv et kvarters pause. Med i forløbet hører også en rundvisning på værket med særlig fokus på genanvendelse. Hele forløbet foregår udendørs og udbydes fra påske til efterårsferien.

Det er muligt at spise medbragt mad i det nye madpakkehus, enten før eller efter forløbet.

Læringsmål for forløbet:

 • Eleverne har kendskab til forskellige råstoffer og materialer fra naturen og kan identificere, hvordan disse indgår i almindelige produkter.
 • Eleverne har viden om egenskaber ved forskellige råstoffer og materialer, samt hvordan disse indgår i naturlige og menneskeskabte kredsløb.
 • Eleverne kan beskrive processer fra råstof til færdigt produkt og fra produkt til ressource.
 • Eleverne har viden om enkle produktionskæder.
 • Eleven har viden om, hvordan produktion påvirker naturgrundlaget.

Praktiske oplysninger

Husk at melde afbud senest 7 hverdage før besøget. Skriv til [email protected] eller ring på 44857111 alle hverdage fra kl. 7.30-12.

Ved akut opstået afbud eller forsinkelser på dagen, ring på 44857000.

Vestforbrænding prioriterer jeres sikkerhed højt og derfor er det vigtigt, at du og din gruppe er bekendt med og overholder nedenstående sikkerhedsregler, når I besøger Vestforbrænding:

 • I skal altid følge de anvisninger, som I får af jeres formidler eller andre ansatte på Vestforbrænding.
 • For at deltage i rundvisningen skal alle bære sikkerhedsvest og -hjelm, som udleveres på Vestforbrænding.
 • For at deltage i rundvisningen skal alle kunne gå op og ned ad trapper til 4. sal. Rundvisningen er således ikke egnet for gangbesværede. Praktisk fodtøj anbefales.
 • Benyt de gangstier, der er skiltet til og fra Vestforbrænding. Det er ikke tilladt at færdes gående eller cyklende på kørebanerne og parkeringspladserne.
 • Gravide frarådes at færdes på værket.
 • Det er forbudt at ryge på Vestforbrænding i Glostrup.
 • Det er altid lærernes ansvar, at eleverne opfører sig fornuftigt under besøget og følger anvisninger fra formidlere eller andre ansatte.

Medbring en liste over elevernes og lærernes fornavne samt skolens navn og telefonnummer.

Hent gratis undervisningsmateriale her.

Ring eller skriv til os, så finder vi det rigtige forløb. Telefon 44857111 eller e-mail [email protected].

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du har nogen spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os

Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål. Åbningstider på telefonen er kl. 7.30-12 alle hverdage.

44857111

Skriv til os

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bruge hjælp til din booking eller har spørgsmål.