Matomo noscript

Affald og ressourcer | Vestforbrænding
Elever på rundvisning på Vestforbrænding, iført gule refleksveste og sikkerhedshjelme
Mellemtrin

Affald og ressourcer

Alle ved, man skal sortere affald. Men hvorfor? Affald og ressourcer giver 4.-6. klasses eleverne mulighed for at lære mere om affaldssortering og hvorfor det er vigtigt at sortere affald.   

I forløbet bliver eleverne klogere på, hvordan de ved at genanvende affald er med til at spare på naturens råstoffer. Eleverne får kendskab til nogle af naturens råstoffer, som vi bruger til at producere helt almindelige hverdagsting, som f.eks. en dåse, en plastikpose og et syltetøjsglas.  

Gennem konkrete øvelser arbejder eleverne med affaldssortering, tilblivelsen af produkter fra naturressourcer, samt hvordan materialer kan genanvendes og indgå som ressource i et genanvendelseskredsløb i stedet for at ende som restaffald. Herved bliver eleverne bevidste om, hvordan det at sortere sit affald er godt for naturen og miljøet på vores klode. 

Vi skal selvfølgelig også ud på en rundvisning på kraftvarmeværket. Her ser vi, hvordan skraldebilerne aflæsser de mange forskellige slags affald, der er sorteret derhjemme eller på skolen. Sammen følger vi restaffaldets vej til produktion af strøm og fjernvarme. 

Fra 15. april og til uge 42 foregår det meste af undervisningen udendørs, så husk tøj til at være ude. Fra uge 43 og til 15. april foregår undervisningen indendørs.

Læringsmål for forløbet:

  • Eleverne har kendskab til forskellige råstoffer og materialer fra naturen og kan identificere, hvordan disse indgår i almindelige produkter.
  • Eleverne har viden om egenskaber ved forskellige råstoffer og materialer, samt hvordan disse indgår i naturlige og menneskeskabte kredsløb.
  • Eleverne kan beskrive processer fra råstof til færdigt produkt og fra produkt til ressource.
  • Eleverne har viden om enkle produktionskæder.
  • Eleven har viden om, hvordan produktion påvirker naturgrundlaget.

Praktiske oplysninger

Husk at melde afbud senest 7 hverdage før besøget. Skriv til [email protected] eller ring på 44857111 alle hverdage fra kl. 7.30-12.

Ved akut opstået afbud eller forsinkelser på dagen, ring på 44857000.

Vestforbrænding prioriterer jeres sikkerhed højt og derfor er det vigtigt, at du og din gruppe er bekendt med og overholder nedenstående sikkerhedsregler, når I besøger Vestforbrænding:

  • I skal altid følge de anvisninger, som I får af jeres formidler eller andre ansatte på Vestforbrænding.
  • For at deltage i rundvisningen skal alle bære sikkerhedsvest og -hjelm, som udleveres på Vestforbrænding.
  • For at deltage i rundvisningen skal alle kunne gå op og ned ad trapper til 4. sal. Rundvisningen er således ikke egnet for gangbesværede. Praktisk fodtøj anbefales.
  • Benyt de gangstier, der er skiltet til og fra Vestforbrænding. Det er ikke tilladt at færdes gående eller cyklende på kørebanerne og parkeringspladserne.
  • Gravide frarådes at færdes på værket.
  • Det er forbudt at ryge på Vestforbrænding i Glostrup.
  • Det er altid lærernes ansvar, at eleverne opfører sig fornuftigt under besøget og følger anvisninger fra formidlere eller andre ansatte.

Medbring en liste over elevernes og lærernes fornavne samt skolens navn og telefonnummer.

Hent gratis undervisningsmateriale her.

Ring eller skriv til os, så finder vi det rigtige forløb. Telefon 44857111 eller e-mail [email protected].

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du har nogen spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os

Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål. Åbningstider på telefonen er kl. 7.30-12 alle hverdage.

44857111

Skriv til os

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bruge hjælp til din booking eller har spørgsmål.

Relaterede forløb

Vi udbyder mange forløb hos Vestforbrænding. Måske vil du også være interesseret i disse.