Matomo noscript

Den Grønne Rygsæk | Vestforbrænding
Den Grønne Rygsæk

Den Grønne Rygsæk

På Vestforbrænding er vi overbeviste om, at den bedste måde at uddanne dine elever i affaldssortering og bæredygtig adfærd, er ved at møde dem mindst tre gange i løbet af deres skoletid.

Derfor har vi udviklet ”Den Grønne Rygsæk”, som er nem at passe ind i årets planlægning. Vi har i samarbejde med din kommune reserveret datoer til netop dine elever, så der er plads til alle klasserne på årgangen indenfor så kort tid som muligt.

Den Grønne Rygsæk

Den Grønne Rygsæk består af tre elementer:

  • På 1. årgang besøger vi jer hjemme i klassen. Her tager vi udgangspunkt i det helt nære affald fra madpakken, og snakker om materialer, sortering og genanvendelse. Forløbet varer en lektion, hvor vores formidler står for undervisningen. Du kan læse mere om forløbet og booke det her.

  • På 4.-5. årgang besøger din klasse den lokale genbrugsstation, og bliver klogere på det affald, de ikke kan sortere derhjemme - her er fokus på ressourcekredsløb, genanvendelse og genbrug. Besøget varer halvanden time, og foregår mellem 1. april og 24. juni 2024. Du kan læse mere om forløbet her. Vi åbner for tiderne til dette forløb i uge 43.

  • På 8.-9. årgang besøger dine elever os her på Vestforbrænding, hvor de lærer om, hvordan vi håndterer restprodukterne fra affaldsforbrænding på en måde, der ikke belaster miljøet. Forløbet foregår i WasteLab og varer 3,5 time, som er fordelt mellem en rundvisning og kemilaboratoriet. Her laver eleverne forsøg med ægte restprodukter fra energiudnyttelsen af affaldet. Forløbet er designet til at indgå i det fællesfaglige fokusområde ”Den enkelte og samfundets udledning af stoffer”. Læreren får tilsendt rapporter med elevernes resultater, så de kan arbejde videre derhjemme. Du kan læse mere om forløbet og booke det her.

Vær opmærksom på, at tilbuddene i Den Grønne Rygsæk kun er rettet mod folkeskoler i Vestforbrændings ejerkommuner.

Har du tidligere benyttet vores tilbud, eller er du blevet nysgerrig på vores andre forløb, er du selvfølgelig meget velkommen til at booke dem sideløbende med "Den Grønne Rygsæk".

Vil du vide mere?

Kontakt os gerne for en uddybende snak.

Ring til os

Åbningstider på telefonen er fra kl. 7.30 til kl. 12 alle hverdage.

44857111

Skriv til os

Skriv til os, så vender vi tilbage hurtigst muligt.