Matomo noscript

Gershøj i Ballerup kommer på fjernvarmenettet | Vestforbrænding

Gershøj i Ballerup kommer på fjernvarmenettet

Områdechef i Grøn Varmeforsyning hos Vestforbrænding, Per Wulff (tv), og Jesper Würtzen borgmester i Ballerup (th)

Startskuddet er nu lydt for udbygningen af fjernvarmenettet i Ballerup Kommune, og derfor vil gravemaskinerne være synlige rundt om i Gershøj-området fra i dag, efter det første spadestik er blevet taget.

Godt 3.300 kunder i Ballerup Kommune vil frem mod 2028 få tilbudt at udskifte deres gas- og oliefyr til en fjernvarmeunit. Det er første etape i udbygningen af fjernvarmenettet i Ballerup Kommune, som er en del af Vestforbrændings Varmeplan 2030, og som samlet skal koble op mod 39.000 husstande på fjernvarmenettet i de kommende år. 

"Jeg er rigtig glad for, at også Ballerup-borgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig, nem og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde. Han tilføjer: ”Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme, til at springe til mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.”

”Jeg ved, at rigtig mange boligejere i Ballerup Kommune ser frem til at blive koblet på fjernvarmenettet. Ud over at sikre dem en billig, nem, og fremtidssikret varmeforsyning, spiller fjernvarmeudrulningen også en afgørende rolle i den grønne omstilling i Danmark. Dagens spadestik markerer derfor også et vigtigt skridt for en grønnere fælles fremtid,” siger Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen.

Vestforbrændings entreprenør på projektet, M.J. Eriksson, forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte huse frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan forvente at få installeret en fjernvarmeunit inde i deres hus i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. 

”Det kan ikke undgås, at gravearbejdet kommer til f.eks. at påvirke trafikken, men vi forsøger at mindske generne mest muligt og gøre, hvad vi kan, for at borgerne i Gershøj og andre berørte områder er så godt informeret som muligt,” siger administrerende direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen. 

”Vi har stor erfaring med at arbejde i beboede områder og vores folk i området gør alt for at levere et professionelt stykke arbejde, der samtidig hverken fylder eller larmer mere end absolut nødvendigt,” siger han.

Fakta

Samlet fjernvarmeprojekt Vestforbrænding

Fjernvarmeprojekt Ballerup Kommune (etape 1)

Antal km. fjernvarmerør

450

47

Heraf stikledninger fra vej til bygning

150

64

Estimeret antal nye husstande

39.000

3.300

Antal vekslerstationer

30

2

Mængde jord der skal flyttes

350.000 kbm

45.000 kbm

Antal informations- og borgermøder

20

6