Infomøde om kommende fjernvarmeudbud
Vi er snart klar til at udbyde næste del af Danmarks største fjernvarmeprojekt. Derfor inviterer vi nu interesserede leverandører til infomøde.
Vestforbrænding er i gang med at udrulle fjernvarme i syv kommuner. Første etape af det nye forsyningsnet er godt i gang og næste del kommer i udbud i starten af 2025. Sideløbende kommer den første nye energicentral i Frederikssund i udbud.
Samlet set skal vi: tilslutte 39.000 nye kunder. Lægge over 800 km rør. Øge varmekapaciteten med 10-15 energicentraler og sikre forsyningssikkerheden med en 20 km lang transmissionsledning.
Det er en kæmpe opgave, som vi har brug for hjælp til. Vi vil derfor gerne invitere interesserede leverandører til infomøde om kommende udbud af rådgiveraftaler og bygge- og anlægsentrepriser.
Infomøde 12. november
Lyder det som noget for din virksomhed? Så kom til infomøde den 12. november kl. 8.30-11. Her bliver du klogere på de kommende udbud og får mulighed for at stille spørgsmål og komme i dialog med os.
OBS – vi har ændret lokationen til Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby. Nærmere info følger.
Tilmelding
Tilmelding er ikke længere mulig.
Program
Kl. 8:30
Morgenbrød og ankomst
Kl. 9:15
Velkomst og introduktion til Vestforbrændings Varmeplan 2030
Kl. 9:30
Kommende udbud:
Fjernvarme til 13.000 nye kunder i Ballerup, Herlev, Furesø, Frederikssund, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.
Lavtemperaturtransmissionsledning.
Nye Energicentraler.
Kl. 10:00
Dialog og spørgsmål ved cafebordene
Mere information om de kommende udbud
Projektet er langt i planlægningen og forventes udbudt i starten af 2025. Arbejderne omfatter etablering af forsyningsnet og tilslutning af 13.000 nye fjernvarmekunder i Ballerup, Herlev, Furesø, Frederikssund, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.
De nye fjernvarmekunder skal hovedsageligt konverteres fra gas- og oliefyr og tilsluttes fjernvarme.
Anden etape udbydes i én totalentreprise pr. kommune. Totalentreprenørerne skal projektere, planlægge og udføre forsyningsnet til og med installation hos forbrugeren, herunder hovedledninger, veksler- og shuntstationer, distributionsledninger, stikledninger og kundeinstallationer, samt fjernelse af eksisterende installationer.
De nye net tilsluttes Vestforbrændings eksisterende hovednet. Udførelsesperioden vil være fra 2026-2030.
Sideløbende med udførelsen af totalentrepriserne, vil der blive udbudt mindre fag- og hovedentrepriser i eksisterende fjernvarmeområder. Omfanget af hver entreprise vil typisk være et delområde af en kommune og Vestforbrændings kvalifikationsordning vil blive anvendt til disse udbud.
Ledningen forventes at starte ved Vestforbrændings forbrændingsanlæg i Glostrup, hvor den skal hente varme fra kommende CCS-anlæg og derefter skal den opsamle overskudsvarme fra flere energiproducerende virksomheder. Ledningen skal herefter forsyne fjernvarmeområder langs med ledningen op til Lyngby.
Projektet omfatter etablering af transmissionsledning samt tilhørende tekniske anlæg og udbudsstrategi og tidsplan er endnu ikke fastlagt.
Når forsyningsnettet er fuldt udbygget, vil Vestforbrændings nuværende produktionskapacitet ikke længere være tilstrækkelig til at dække det øgede varmebehov. Af hensyn til forsyningssikkerheden i det nye forsyningsnet skal der derfor etableres 10-15 energicentraler samt nødvendig lagringskapacitet.
Anlæggene skal placeres hvor der mangler kapacitet og vil få varierende kapacitet, teknologi og størrelse.
Planlægningen, udformningen og placeringen af de første af energicentralerne er under forberedelse. Der vil både være tale om at bygge nye og selvstændige energicentraler samt at bygge energicentraler, som integreres i eller i sammenhæng med eksisterende bygninger. Maskinanlæggene vil typisk være elkedler i kombination med varmepumper og overskudsvarme i størrelser fra 5-50 MW.
Der skal desuden etableres varmeakkumuleringskapacitet på 40.000-50.000 m3. Lagringsanlæggene kan både være placeret i forbindelse med en energicentral eller på selvstændige lokaliteter. Planlægningen er opstartet men er stadig på et tidligt stadium og udbudsstrategi og tidsplan er derfor endnu ikke fastlagt.
Som udgangspunkt realiseres hver energicentral og lagringsanlæg som selvstændige projekter og udbydes dermed hver for sig. Entrepriseformen vil afhænge af det konkrete projekt og kan dermed både blive udbudt i fag-, stor-, hoved- eller totalentrepriser. Planlægningen af energicentral i Frederikssund er langt og udbydes i totalentreprise i slutningen af 2024.