Matomo noscript

Gladsaxe-borger blev kunde nr. 1000 | Vestforbrænding

Gladsaxe-borger blev kunde nr. 1000

Kunde nr 1000 Pernille Rahbek Sørensen

Vestforbrænding er i gang med en storstilet udvidelse af selskabets fjernvarmenet, hvor op mod 39.000 kunder frem mod 2030 får tilbud om at skifte fra gas- eller olie til fjernvarme. Kunde nr. 1000 blev tilkoblet i begyndelsen af juni – og det var en borger i Gladsaxe.

Det var en glad Pernille Rahbek Søndergaard fra Bagsværd som kunne tage imod Vestforbrændings kundechef Heine Winding Lauenborg, der bankede på fredag morgen og overrakte hende en buket blomster og fredagsslik i anledning af, at hun er kunde nr. 1000 som Vestforbrænding har tilkoblet.

"Det hele er gået hurtigere end vi troede, og folkene der kom ud, var virkelig søde og lyttede til vores behov. Vi har ikke selv skullet gøre noget – og nu har vi endda fået mere plads i bryggerset, fordi gasfyret er væk. Det har bare været en god oplevelse” siger Pernille Rahbek Søndergaard.

Stor udvidelse af fjernvarmenettet

Varmeplan 2030 blev vedtaget af Vestforbrændings bestyrelse i marts 2022 og har som mål at konvertere op mod 39.000 kunder fra olie og gas til fjernvarme i syv kommuner – herunder Gladsaxe.

”Det er en meget stor milepæl for os og det er vigtigt at markere. Vi har haft gang i gravemaskinerne længe rundt omkring i fjernvarmekommunerne, så det er dejligt at runde et skarpt hjørne. Det er også en anledning til at sige tak – både til Pernille for at have valgt os til, men også til mine kolleger og vores entreprenører, som hver dag arbejder for den vigtige samfundsopgave, det er, at udrulle mere fjernvarme” siger Heine Winding Lauridsen, kundechef hos Vestforbrænding.

10-15% af landets naturgaskunder konverteres

Vestforbrænding forsyner i dag hvad der svarer til 70.000 husstande med fjernvarme. Vestforbrændings fjernvarmeprojekt Varmeplan 2030 vil konvertere 10-15% af landets naturgaskunder. I dag kommer en stor del af Vestforbrændings fjernvarme fra samfundsopgaven forbrænding af affald, der ikke kan genanvendes. I fremtiden vil varmen komme fra flere forskellige kilder som geotermi, overskudsvarme fra datacentre og store varmepumper. Det gør fjernvarmen mindre sårbar over for problemer med én bestemt energikilde eller teknologi – både når det gælder pris og forsyningssikkerhed. Kundechefen er klar over, at fjernvarme ikke er en løsning for alle:

”Vi mener selv vi har et stærkt produkt, som giver forsyningssikkerhed, prisstabilitet og som er konkurrencedygtigt. Samtidig er der ikke det bøvl, der kan være med teknikerbesøg til fx ens gasfyr. Vi ved at nogen fravælger fjernvarme, hvis de fx lige har fået et nyt gasfyr. Det har vi fuld respekt for, men for rigtig mange giver det god mening at få fjernvarme - og det er Pernille et fremragende eksempel på”.

Pernille Rahbek Søndergaard valgte fjernvarmen, da det var det rigtige valg for dem:

"Vi valgte at skifte fra gas til fjernvarme, fordi vi gerne vil støtte den grønne omstilling – og så giver det os en større tryghed. Priserne på gas har jo været ret ustabile, så det her føles bare som en mere fremtidssikret løsning for os" lyder det fra den nye fjernvarmekunde.