Nu får Gladsaxe mere fjernvarme
Det første spadestik til udvidelsen af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune er netop blevet taget, og godt 3.000 nye kunder i ni energidistrikter i Gladsaxe kan fra 2024 til 2028 se frem til at kunne skifte fra fossile fyr til sikker og mere klimavenlig fjernvarme.
Vestforbrændings udvidelse af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune er en del af udbygningen Vestforbrændings samlede Varmeplan 2030, som skal koble op mod 39.000 husstande i syv kommuner på fjernvarmenettet i de kommende år. Udvidelsen af fjernvarmenettet spiller sammen med Gladsaxe Kommunes overordnede klimapolitik.
”Vi er rigtig glade for, at også Gladsaxe-borgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde. Han tilføjer: ”Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme til at springe til, mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.”
”Rigtig mange gladsaxeborgere har et stort ønske om at få fjernvarme. Derfor har vi de sidste år for alvor sat turbo på udbredningen af fjernvarme i hele kommunen. Samtidig er vi som verdensmålskommune utrolig optaget af den grønne omstilling, og her er fjernvarmen et stort skridt på vejen til at nedbringe vores CO2-klimaaftryk. Derfor glæder det mig, at vi nu sammen med Vestforbrænding kan tilbyde endnu flere af vores borgere at skifte til en billig, nem, grøn og fremtidssikret varmeforsyning som fjernvarme,” siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.
Vestforbrændings entreprenør på projektet er M.J. Eriksson, og de forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte ejendomme på Tordisvej og Erhvervskvarteret frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan her forvente at få installeret en fjernvarmeunit i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. Derefter følger øvrige syv energidistrikter frem til 2028.
”Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet i Gladsaxe, så borgerne kan få fjernvarme. Det kan selvfølgelig ikke undgås at vores gravearbejde vil påvirke trafikken, men vi er vant til at arbejde i beboede områder og koordinerer og informerer løbende, så vi er til mindst mulig gene i dagligdagen,” siger administrerende direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen.
Kontakt og information
Du er velkommen til at kontakte os for uddybning af indholdet i denne pressemeddelelse eller har ønsker om interview vedr. første spadestik i Gladsaxe.