Matomo noscript

Film om affald: Husk at sortere, det gør en forskel | Vestforbrænding

Nye film om affald: Husk at sortere, det gør en forskel

Glas Fraktion

Vestforbrænding har sammen med tre andre affaldsselskaber lavet en række tegnefilm, der skal gøre børn og voksne klogere på, hvad der sker med deres affald.

Hvad sker der med din gamle cykel, når du har afleveret den på genbrugspladsen? Hvor bliver flaskerne af fra glascontaineren? Og nytter det overhovedet at sortere? Det giver fire affaldsselskaber svar i en række animationsfilm, der viser, hvad der sker med affaldet - fra det bliver smidt ud, til det får liv igen i nye produkter.

Filmene varer hver omkring et minut og fortæller kort om fem forskellige slags affald: metal, pap, plast, batterier og glas. De er produceret i et samarbejde mellem Vestforbrænding, ARC, AffaldPlus og ARGO, som alle arbejder for mere genanvendelse og bedre sortering. Det er derfor oplagt at gå sammen om at lave filmene, som forhåbentlig kan motivere endnu flere til at sortere - og dermed spare på ressourcerne og skåne miljøet.

Se filmene på YouTube

Filmene er frit tilgængelige på YouTube-kanalen: ”hvor bliver affaldet af”. Tanken er, at så mange som muligt bruger og deler filmene, så det fælles budskab fra filmene bliver spredt: Husk at sortere. Det gør en forskel.