Matomo noscript

Paller sikrer endnu mere genbrug | Vestforbrænding

Paller sikrer endnu mere genbrug

Stablede paller udenfor

Brugte paller er ofte i så god stand, at de kan genbruges. Derfor kan borgerne fra januar i år aflevere deres brugte paller til genbrug på alle 23 genbrugsstationer i Vestforbrændings område. 

I andet halvår af 2022 kørte Vestforbrænding et forsøg med indsamling af paller til genbrug sammen med Stenløse og Brøndby Genbrugsstation. Forsøget gik over al forventning, da den indsamlede mængde paller udgjorde cirka 7% af alt umalet indendørstræ. Over 70% af de indsamlede paller i forsøgsperioden kunne genbruges. De gode resultater og erfaringer fra forsøget resulterer nu i, at borgerne fremadrettet kan sortere deres brugte paller til genbrug på alle 23 genbrugsstationer i vores opland.

Pallerne bliver de næste to år hentet og genbrugt af virksomheden Danpal A/S, der vandt udbuddet med kontraktstart fra 1/1-2024.

80.000 paller og 1.800 ton

Ud fra forsøget forventer Vestforbrænding at sende op mod 80.000 paller til genbrug årligt. Det svarer til 1.800 ton, der normalt ville blive sendt til genanvendelse med andet umalet indendørs træ. Det er et betydeligt bidrag til vores mål om, at minimum 30.000 ton genstande bliver genbrugt i 2030.

Det er både EUR-paller og engangspaller, der kan genbruges i den nye ordning. De paller, der ikke egner sig til genbrug, vil stadig blive sendt til genanvendelse. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte forretningsudvikler Daniel Lynge Hansen.