Matomo noscript

Skub i fjernvarmeudrulningen i Lyngby-Taarbæk | Vestforbrænding

Skub i fjernvarmeudrulningen i Lyngby-Taarbæk

Richard Sandbæk og Per Wulff står foran en gravemaskine i Bondebyen i Lyngby-Taarbæk

I dag blev første spadestik taget i Lyngby-Taarbæk Kommune i Varmeplan 2030. Det skete i Bondebyen, og fjernvarmeudrulningen i kommunen gik dermed ind i en ny fase.

Fjernvarmeudrulningen fra Vestforbrænding i det centrale Lyngby og Virum-Sorgenfri har været i gang i flere år, men ny lovgivning og energikrisen betød, at det i 2022 blev aktuelt at lave en samlet plan for kommunen som en del af Vestforbrændings Varmeplan 2030. Planen beskriver, hvordan næsten alle boliger i kommunen kan tilbydes fjernvarme frem mod 2030, og med igangsættelse i Bondebyen starter første etape nu. Lyngby-Taarbæk Kommune er medejer af I/S Vestforbrænding, som står for udrulningen med M.J. Eriksson som totalentreprenør.

Richard Sandbæk, formand for Teknikudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune og bestyrelsesmedlem i I/S Vestforbrænding, stod for det symbolske første spadestik sammen med Per Wulff, chef for Grøn Varmeforsyning i Vestforbrænding.

”I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi stor fokus på fjernvarmeudrulningen som en måde at nedbringe klimaudledningerne inden for kommunegrænsen, og samtidigt sikre kommunens borgere lave og stabile varmeomkostninger. Vi har et godt samarbejde med Vestforbrænding, som har påtaget sig det store arbejde, det er at udrulle fjernvarme til de cirka 8.500 olie- og gaskunder i kommunen, som ikke hidtil har haft udsigt til fjernvarme”, udtaler Richard Sandbæk.

Bondebyen er blevet prioriteret som det første område i varmeplanen, fordi der er mange gasfyr, som er ved at være udtjente, og fordi de mange bevaringsværdige huse i området gør, at individuelle varmepumper ikke er et reelt alternativ. 80% af olie- og gaskunderne i området har valgt at takke ja, og der er således opnået en god tilslutning.

Per Wulff, områdechef for Grøn Varmeforsyning hos Vestforbrænding, udtaler:

"Jeg er rigtig glad for, at også borgerne i Lyngby-Taarbæk vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig, nem og fremtidssikret varmekilde”. Han tilføjer: ”Jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme, til at springe til mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter”.

Fjernvarmerør klar til nedgravning

Fjernvarme i Lyngby-Taabæk

læs mere om fjernvarmeudrulning i kommunen og se kort over tilslutningsplanen og gravearbejdet.