Matomo noscript

Vestforbrænding og IKEA i nyt samarbejde | Vestforbrænding

Vestforbrænding og IKEA i nyt samarbejde

Mand i gul vest hænger banner op på genbrugsplads

Vestforbrænding og IKEA har netop indgået et nyt samarbejde om indsamling af genbrugelige møbler fra Gentofte Kommunes genbrugsstation til IKEA Gentofte Cirkulär.

I løbet af de næste seks måneder kan alle, der kommer på Gentofte Kommunes genbrugsstation aflevere deres genbrugelige IKEA-møbler i en container foran mandskabshuset i midten af genbrugsstationen.

Møblerne skal være funktionsdygtige og uden skader, men de må gerne have lettere slitage og brugsspor. Møblerne vil herefter blive hentet af personale fra IKEA Cirkulär, som sørger for, de bliver sorteret, rengjort og solgt som brugte møbler i IKEA Gentofte.

Flere brugte møbler kan genbruges

Formålet med samarbejdet er at undersøge mængden af genbrugelige IKEA-møbler, der ender i containerne og i stedet øge indsamling af møblerne til direkte genbrug, fortæller forretningsudvikler og genbrugskonsulent i Vestforbrænding Kristian Bjerregaard:

”Genbrug af møbler er særligt relevant, fordi det er en stor kilde til affald i Danmark. Derfor venter vi os også meget af samarbejdet med IKEA”

IKEA har tidligere annonceret, at de ønsker at blive en cirkulær forretning, hvor de producerer produkter, der kan genanvendes og genbruges. Samarbejdet med Vestforbrænding er et skridt i retning af dette mål, siger genbrugschef Stig Nielsen:

”Vestforbrænding og IKEA håber, at dette samarbejde vil inspirere andre virksomheder og organisationer til at samarbejde om at øge genbrug og mindske affaldsmængderne.”

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til forsøget, er du velkommen til at kontakte genbrugskonsulent Kristian Bjerregaard.

Spørgsmål og svar om forsøget

På Gentofte Kommunes genbrugsstation kan alle stille deres brugte IKEA-møbler i en blå forsøgscontainer foran mandskabshuset i midten af genbrugsstationen. Møblerne skal stilles helt ind i containeren. Herefter bliver møblerne hentet af personale fra IKEA Cirkulär, som sørger for, de bliver sorteret, rengjort og solgt som brugte møbler i IKEA Gentofte.

Møblerne skal være fra IKEA og funktionsdygtige og uden skader, men de må gerne have lettere slitage og brugsspor.

I forsøget tages der imod: Borde, reoler, små skabe, stole (upolstrede), kommoder, skænke og vitrineskabe, skuffeelementer og entrémøbler.

I forsøget tages der ikke imod: Polstrede møbler, sengestel, elektronik, garderobe- og klædeskabe samt møbler der ikke er fra IKEA.

Nej. Alle møblerne indgår i et forsøg, der skal undersøge mængden af IKEA-møbler, der indleveres på en genbrugsstation. Møblerne bliver registreret og vejet af IKEA, og mængderne sendes til Vestforbrænding, der kan bruge informationerne til at vurdere genbrugspotentialet af IKEA-møbler på genbrugsstationerne.

IKEA har lavet lignende samarbejder med genbrugsstationer i Norge og Sverige, hvor resultaterne har været gode. Derfor har IKEA kontaktet Vestforbrænding om et lignende samarbejde.

Vestforbrænding har et strategisk mål om at udsortere 30.000 tons til genbrug i 2030, og i den anledning er det relevant at se nærmere på mængden af møbler, der bliver afleveret på en kommunal genbrugsstation.

Samarbejdet går ud på at undersøge genbrugspotentialet af brugte IKEA-møbler, der bliver smidt ud på en genbrugsstation.

Som én af Vestforbrændings ejerkommuner, har Gentofte Kommune sagt ja til at deltage i forsøget.