Matomo noscript

Sådan sorterer du efter nethandel | Vestforbrænding
Emballage i pap og plastik efter nethandel

Sådan sorterer du efter nethandel

Her finder du en guide til, hvordan du sorterer forskellige typer emballage efter nethandel.

Genanvendelse af materialer

Må flamingo komme i skraldespanden og skal silkepapir i beholderen til papir eller restaffald? Vi køber varer på nettet og får pakker med posten som aldrig før. Det er dejligt nemt, men giver overflod af emballage. Brug vores guide til sortering, så alle materialer bliver genanvendt.

Pakkefyld af majsgranulat eller andre bionedbrydelige materialer skal i beholderen til restaffald.

Måske kan du genbruge en flamingokasse til at holde noget koldt eller flamingokugler som fyld i en pude? På enkelte genbrugsstationer kan du aflevere flamingo til genanvendelse. I Vestforbrændings opland gælder det på Frederikssund genbrugsstation, hvor flamingo bliver samlet ind og genanvendt som isoleringsmateriale i gulve. Ellers kan flamingo afleveres som restaffald. Husk at pakke kugler eller små stykker ind.

Brevpapir og brunt papir kan genanvendes, hvis det er rent og tørt. Papiret skal afleveres i beholderen til papir ved din bolig eller på genbrugsstationen. Gavepapir skal derimod i restaffald.

Klap, pres eller fold pappet sammen, så det fylder mindre. Der må gerne være clips, labels og tape på, men husk pappet skal være rent og tørt, før du afleverer det i papbeholderen ved din bolig eller på genbrugsstationen.

Silica gel poser er lavet til at beskytte mod fugt, og de ligger typisk i pakken med nye sko eller elektronik. Poserne kan sagtens genbruges til for eksempel at beskytte fotos, blomsterfrø eller sølvtøj mod fugt. Hvis du smider dem ud, skal de i restaffald.

Silkepapir kan genbruges til at pakke gaver ind. Når det går i stykker, kan du aflevere det i beholderen til papir ved din bolig eller på genbrugsstationen. Husk papiret skal være rent og tørt.

Strips kan genanvendes, hvis du afleverer dem i beholderen til plast ved din bolig eller på genbrugsstationen.

Plastpuder eller bobleplast punkteres og afleveres i beholderen til plast ved din bolig eller på genbrugsstationen.