Matomo noscript

Ambitiøs koordinator og affaldsnørd | Vestforbrænding
Christine Ringsted på genbrugsstation

Ambitiøs koordinator og affaldsnørd

Mød Christine Ringsted, koordinator hos Kontraktservice i Genbrug & Genanvendelse.

Christine Ringsted er koordinator i Kontraktservice på Vestforbrænding og står blandt andet for kontakten til de 24 genbrugsstationer. Hun trives med at have en bred flade af opgaver i en branche, hvor hun for alvor kan gøre en forskel.

Fra sneklædte bjerge til affaldsbranchen

Det lå ikke i kortene, at Christine Ringsted skulle arbejde på Vestforbrænding, da hun begyndte sin uddannelse inden for ledelse, markedsføring og Sustainable Business i Colorados sneklædte bjerge i USA i 2012 – langt fra Danmark, affaldsbranchen og Vestforbrænding.

I USA blev hun ikke kun klogere på ledelse og marketing, hun fik også lov at udleve sin store passion for snowbording, klatring og mountainbiking. Men opholdet skubbede hende også i retning af ideen om at ville gøre en forskel for verden gennem sit fremtidige arbejde. Og så var et job i affaldsbranchen alligevel ikke helt så fjernt en tanke, fortæller Christine Ringsted:

”Jeg har altid brændt for at gøre en forskel. Og da jeg kom tilbage til Danmark og læste TekSam på Roskilde Universitet, fik jeg øjnene op for de muligheder, der er i affaldssektoren og inden for genbrug og genanvendelse. Her kan du for alvor gøre en forskel. Jeg begyndte i mit arbejde på Vestforbrænding en måned inden, jeg havde afleveret mit speciale, og til december har jeg været her i tre år.”

Fællesskab og samarbejde

For Christine Ringsted er det ikke kun muligheden for at bidrage til Danmarks grønne omstilling, der driver hende. Det er også det fællesskab af mennesker, hun omgås med dagligt – der alle brænder for det, de laver.

”Alles hjerter banker for at gøre en forskel inden for affaldsområdet. Det kollegiale samarbejde er fantastisk, og som de affaldsnørder, vi er, deler vi altid alle de gode ideer med hinanden. Så vi kan blive endnu bedre til det, vi gør. Det er ren nørderi, og det er jeg vild med,” fortæller Christine Ringsted og forklarer, at kombinationen af at kunne gå helt i detaljen og nørde med sit fag og samtidig have et velfungerende socialt fællesskab gør, at hun møder motiveret på arbejde hver dag.

Christine Ringsted

Bred berøringsflade

I sit daglige arbejde har Christine Ringsted især kontakt med medarbejderne på genbrugsstationer, hvor hun varetager mange roller:

”Jeg er altid kommet på genbrugsstationerne som barn, og det er lidt sjovt, at jeg nu kommer her i forbindelse med arbejdet også. Jeg sørger blandt andet for at hjælpe med kampagner målrettet borgere og virksomheder i Vestforbrændings kommuner og indgår i dialog omkring forbedringer på pladserne. Men jeg tager mig også af fx at rykke vognmændene, hvis der ikke er blevet hentet elektronik eller andet affald.”

For Christine Ringsted giver det afveksling med de mange forskellige opgaver, og det kan hun lide. Hun fortæller, at hendes hverdag veksler mellem kontorarbejde og arbejde ude på genbrugsstationerne:

”Når jeg møder ind, starter jeg typisk med at besvare mails og foretage telefonopkald til genbrugsstationerne, hvis der er noget, jeg skal hjælpe dem med. Jeg er på hver genbrugsstation fire gange om året, så det er godt 100 besøg. Det styrker båndet mellem administrationen og genbrugsstationerne, og det er vigtigt, når vi skal samarbejde så tæt.”

Hun fortsætter: ”Der skal være dialog og nærhed, for at et samarbejde kan lykkes. Jeg tager ofte ting med, som vi kan have en konstruktiv dialog omkring, fx en kampagne. Og så er der ingen af os, som er blege for at dele skidt og kanel. På den måde kan vi blive endnu dygtigere til det, vi gør. På genbrugsstationerne møder vi jo Hr. og Fru. Danmark og er i direkte dialog omkring affald, genbrug og genanvendelse.”

Masser af muligheder

Christine Ringsted ser masser af muligheder på Vestforbrænding: ”Vi er privilegerede i selv at kunne være med til at vælge de projekter, vi sætter i søen. Og så er her muligheder for at blive endnu dygtigere gennem videreuddannelse. Det gør, at du hele tiden bibeholder et højt fagligt niveau og sikrer, at de løsninger, vi leverer, er i topklasse.”

Foruden udviklingsmulighederne påpeger Christine også fleksibilitet og frihed som to punkter, hvor Vestforbrænding kan noget særligt:

”Jeg kan selv planlægge min hverdag. Der er selvfølgelig ting, der er fastsat på bestemte tidspunkter, eller møder jeg skal deltage i. Men derudover har jeg den store frihed selv at strukturere dagenes forløb. Skal jeg fordybe mig i noget, kan jeg arbejde hjemme. Det gør, at man faktisk bliver mere effektiv og leverer langt bedre.”

Mød andre medarbejdere

Her kan du læse, hvad syv andre kolleger laver, og hvorfor de arbejder i Vestforbrænding.