Matomo noscript

Mit job gør en forskel | Vestforbrænding
Formidler underviser elever

Mit job gør en forskel

Mød Lærke Aaboe-Jacobsen, der arbejder som formidler og gør børn og unge klogere på affald.

Lærke har en kandidatgrad i naturressourcer og udvikling og har tidligere arbejdet i internationale miljøorganisationer med udviklingsprojekter – f.eks. landbrug i Vietnam. Umiddelbart kan Vestforbrænding virke som et usædvanligt karriereskifte... og så alligevel ikke. Lærke brænder for at gøre verden til et bedre sted at være - og særligt klimadagsordenen optager hende.

Børn og unge inspirerer

”På et tidspunkt fik jeg lyst til at lave noget i Danmark. Jeg kom frem til, at jeg ikke behøver at tage langt væk for at gøre verden bedre. Der er masser af udfordringer i Danmark. Faktisk er vi dem i Europa, der skaber mest affald per indbygger pga. af vores høje forbrug”, siger Lærke og fortæller, at særligt arbejdet med børn og unge inspirerer hende, fordi det er den næste generation, der skal passe på vores planet.

”De skal forstå, at vores affald og forbrug har stor betydning for klima og miljø – og at de faktisk selv kan gøre en forskel”

Elsker at undervise

Lærke underviser i forskellige forløb både på skolerne og i Vestforbrændings kreative undervisningsmiljøer.

”Jeg kan virkelig godt lide at undervise i vores fede lokaler på Vestforbrænding. Børnene får en helhedsoplevelse – også når vi viser dem anlægget. Vi sender dem glade ud ad døren igen. De små får en succesoplevelse ved at finde ud af, at de sagtens kan finde ud af at sortere affald. De store bliver mere bevidste om, hvad der påvirker vores klima og miljø”, siger Lærke, som også selv træffer mange klimavenlige beslutninger i sit privatliv.

”Jeg spiser ikke kød, går stort set kun i genbrugstøj, og det er flere år siden, at jeg har siddet i et fly. Så mit job passer til mine værdier, og jeg kan stå inde for det, jeg laver”

Men det er ikke kun værdierne, der gør jobbet til det rigtige for Lærke. Hun nyder at bruge mindre tid bag en computerskærm og mere tid på interaktion med andre mennesker - særligt børn og unge.

”Jeg elsker at undervise, være aktiv og være på”, siger Lærke

Mød andre medarbejdere

Her kan du læse, hvad syv andre kolleger laver, og hvorfor de arbejder i Vestforbrænding.