Matomo noscript

Genbrugsprojekt i Børsen | Vestforbrænding

Genbrugsprojekt i Børsen

Genbrugschef Stig Nielsen med Børsen og bæredygtighedstillæg

Vestforbrændings projekt om genbrug i stor skala er blandt de udvalgte Børsen Bæredygtig Cases 2024.

I dag bringer avisen Børsen et interview med Vestforbrændings genbrugschef Stig Nielsen i et stort tillæg om bæredygtighed.

I artiklen fortæller Stig om Vestforbrændings ambitiøse mål om genbrug af minimum 30.000 ton genstande og produkter inden 2030. Især er der et kæmpe potentiale i genbrug af byggematerialer.

På Høje Taastrup Genbrugsstation har vi derfor et 400 kvadratmeter stort genbrugscenter, hvor fliser, sten, håndvaske og toiletter står sirligt stablet og i orden. Her bliver byggematerialer stillet forsigtigt i en pallekasse, så de kan genbruges.

”Affald kan man behandle som man vil. Her har vi noget, vi skal passe på, og det er en stor forskel mellem genanvendelse og genbrug,” siger Stig Nielsen blandt andet til Børsen.

I samarbejde med vores kommuner indsamler vi i 2024 omkring ti forskellige typer brugte byggematerialer på genbrugsstationerne. Og i 2025 forventer vi, at alle Vestforbrændings genbrugsstationer indsamler til genbrugscenteret. Pointen er, at genbrug sparer ressourcer og minimerer mængden af affald - og så sparer det energi og materialer til produktion af nye varer.

”Udfordringen for det cirkulære setup er helt klart skala. I den ideelle verden ville vi også gerne modtage materialer, der var pillet ned gennem skånsom nedrivning, for så ville vi få materialer fra homogene og større projekter, og på den måde have mange flere attraktive materialer,” siger Stig Nielsen til avisen.

18. juni deltager vi i Børsen Bæredygtig Summit i København, hvor vi meget gerne fortæller mere eller tager en nærmere snak om udfordringer og realistiske muligheder på genbrugsområdet.

Læs artiklen i Børsens bæredygtighedstillæg (kræver adgang).