Gitte Holm Ditlevsen
Datakonsulent
Da Thomas Brandt startede på Vestforbrænding i 2016, var det i en rolle som praktikant i Fjernvarme Vedligehold. Nu godt seks år senere er han leder af afdelingen Udvikling og Optimering, der hører under Grøn Varmeforsyning.
Thomas Brandt fangede interesse for forsyningssektoren under sin praktik på Vestforbrænding, hvor han prøvede kræfter med både små og store projekter inden for fjernvarmeområdet. Praktikken var en del af hans uddannelse som diplomingeniør på DTU:
”Det var praktikken, der for alvor fik mine øjne op for forsyningssektoren og de mange samfundsrelevante projekter. På Vestforbrænding har du hænderne helt nede i materien og får projekterne til at leve ude i den virkelige verden. Du får erfaring med hele paletten af opgaver – fra beregninger til direkte eksekvering ude i marken. Og det er enormt værdifuldt.”
Med den grundige indføring i forsyningssektoren og opgaverne inden for fjernvarme, var det efter praktikken naturligt for Thomas at fortsætte som studentermedhjælp i Udvikling og Driftsoptimering – og videre som udviklings- og optimeringsingeniør i samme afdeling. Opgaverne blev gradvist mere komplekse, forklarer Thomas:
”Der var en naturlig overgang fra jobbet som praktikant til studentermedarbejder til ingeniør osv. Jeg blev hele tiden udfordret og blev dygtigere og dygtigere til det, jeg laver. Det bedste er, at der er mulighederne på Vestforbrænding, hvis du selv tager dem. Du bliver involveret, og du får mulighed for at udvikle dig.”
Thomas understreger, at det særligt motiverer ham at se projekterne tage form fra start til slut: ”Du får en helt anden forståelse for projekternes størrelse. Du får syn for sagen ved at overvære projekterne i alle faser og se dine beregninger blive effektueret.”
I dag er Thomas leder og med til at understøtte Vestforbrændings strategi om op mod 30.000 nye fjernvarmekunder i 2030 gennem sit daglige arbejde med fx varmeplan og konverteringsprojekter. Om rejsen dertil fortæller han:
”Det har været under opsejling længe, og jeg har en interesse for at lede både projekter og mennesker. Som leder har jeg mulighed for at sammensætte det helt rigtige team og understøtte rejsen mod at nå de politiske målsætninger. Og så er grøn omstilling noget, jeg brænder for, og det harmonerer med Vestforbrændings værdier og retning.”
Thomas Brandt fremhæver særligt udviklingsmulighederne på Vestforbrænding som en af grundene til sin fortsatte arbejdsglæde: ”Ens kompetencer bliver set, de bliver sat i spil, og du får lov at udvikle dig. Der er højt til loftet, og du får lov at bære signifikante projekter på dine skuldre med opbakning fra ledelsen. Kurser og sparring er med til at understøtte dig i din udvikling. Man kan udvikle sig meget – og meget hurtigt.”, Thomas forklarer, at der er en respekt for, at man skal dygtiggøre sig, og det sætter han personligt stor pris på:
”Lederne ser vigtigheden og nødvendigheden i, at du tilegner dig ny viden for at kunne levere det bedste stykke arbejde. Hvis man skal dygtiggøre sig inden for sit felt, kræver det ekstra tid indledningsvist, hvor du sætter dig ind i tingene. Men du får det tifold igen, når du så leverer dine projekter. Det ved lederne på Vestforbrænding godt. Så du får lov at holde dig opdateret på den nyeste viden og fordybe dig – også inden du eksekverer.”
Og her seks år efter sin første dag på Vestforbrænding er Thomas stadig helt overbevist om, at han traf det rigtige valg ved at starte i praktik i et forsyningsselskab. Selvom indgangen til praktikken opstod på en – med Thomas egne ord – meget atypisk måde:
”Min båd havde motorstop i Hundested Havn, og jeg faldt tilfældigvis i snak med en ingeniør, der anbefalede mig at søge praktik på Vestforbrænding. Udover at hjælpe min båd i gang, formidlede han også kontakten til Vestforbrænding og introducerede mig for mulighederne i energi- og forsyningssektoren."
Her kan du læse, hvad syv andre kolleger laver, og hvorfor de arbejder i Vestforbrænding.