Matomo noscript

Nu kan 15.000 nye kunder sige ja tak til fjernvarme | Vestforbrænding

Nu kan 15.000 nye kunder sige ja tak til fjernvarme

Fjernvarmeunit på væg i kælder

Er du lun på fjernvarme, så kan du allerede nu sige ja tak, hvis du er en af dem, der efter planen får fjernvarme fra Vestforbrænding i 2025-2027.

Vestforbrænding har nu kontaktet ca. 15.000 potentielle fjernvarmekunder i Herlev, Ballerup, Lyngby, Gladsaxe, Furesø og Frederikssund. Er du én af dem, så får du i første omgang mulighed for at give et uforpligtende ’ja tak til fjernvarme’.   

Sig ja tak fra start og spar penge

Siger du ja tak nu, så får du tilslutningen til en kampagnepris på ca. 15.000 kroner (2023-priser). Vestforbrænding har brug for at få en indikation af, om tilslutningen til fjernvarme er høj nok i de forskellige områder.   

”Vi ved, at mange venter utålmodigt på fjernvarmen. Derfor er det vigtigt at få så mange potentielle kunder til at give deres uforpligtende ja allerede nu, så vi kan komme i gang med det store planlægningsarbejde. Vi skal have halvdelen af et område med, ellers bliver graveomkostningerne for store”, fortæller Anne Rosenkilde Lajer, der er Kundechef i Vestforbrænding.   

Anne Rosenkilde understreger, at det for langt de fleste kan betale sig at skifte til fjernvarme, fordi der er små startomkostninger og stabilt lave varmeudgifter. Samtidig har Vestforbrænding lavet en række tiltag, der gør det nemmere at være kunde. Blandt andet en ny abonnementsordning, hvor Vestforbrænding ejer fjernvarmeanlægget og står for alt vedligehold. Det betyder, at kunder heller ikke har startomkostninger til en fjernvarmeunit.  

”Du kan godt blive tilsluttet senere, hvis du af en eller anden grund ikke ønsker at takke ja til tilbuddet nu. Men du skal være opmærksom på, at det bliver ca. 30.000 kr. dyrere at vente, fordi det kræver ekstra gravearbejde at eftertilslutte. Desuden kan vi ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor længe der går, før vi kommer igen og laver fjernvarme til dem, der måtte takke nej nu. Vi har oplevet en meget høj interesse fra de kunder, som kan blive tilsluttet i 2024 – faktisk helt oppe på 85%. Derfor forventer vi også, at langt de fleste vil takke ja til det attraktive tilbud, der er sendt ud nu,” afslutter Anne Rosenkilde. 

Hvad med kunder, der kommer på senere?

I de kommende år skal over 30.000 nye kunder have fjernvarme fra Vestforbrænding. Nu har ca. 17.000 af dem fået mulighed for at takke ja. De resterende kunder er en del af 2. etape. De får løbende besked i efteråret.